About

Over mij

 

In 1980 was het dan eindelijk zover. Ik studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, de school waar ik van mijn vader nooit naar toe mocht. Hij zei altijd dat ik maar eens een echt vak moest gaan leren.

Om toch enigszins aan zijn wens te kunnen voldoen, heb ik voor de richting publiciteitsvormgeving en illustratie gekozen. Een opleiding,waar ik tot op heden nooit geen spijt van heb gehad. Ik leerde er namelijk ook de basistechnieken voor fotografie, audio-visuele producties en grafische vormgeving. Eigenlijk vond ik alles leuk en probeerde dan ook heel veel technieken zo goed mogelijk te beheersen.

Mijn voorkeur als illustrator ging meestal uit naar gemengde technieken op papier, zoals een combinatie van airbrush, droge penseel techniek en kleurpotlood. Verder maakte ik graag schetsen uit de hand. Vooral in de dierentuin!

De laatste tijd echter, ben ik steeds meer en meer digitaal gaan experimenteren. Dat scheelt op den duur wel een hoop tijd en zeker ook heel veel papier en inkt. Dit wil natuurlijk nog niet zeggen, dat ik mijn geliefde potlood nu zomaar uit het oog ben verloren. De inspiratie haal ik meestal uit de natuur. Ik probeer zo veel als mogelijk de eigenschappen en het karakter van een dier, mens of zelfs een voorwerp te vangen met een camera.

Maar… het échte werk begint voor mij pas op het beeldscherm. Al mist het digitale beeld de spontaniteit van een tekening, je kunt er op schilderachtige wijze hele mooie dingen mee maken. Bovendien ben je heel flexibel. Foutjes zijn zo weg of je verandert met één klik de illustratie in bijvoorbeeld zwart/wit. Heeft Pa toch nog zijn gelijk gekregen!

 

Disclaimer

Bij de samenstelling van de inhoud van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Toch bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd is en niet meer juist is.

okkibox.nl is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, die het gevolg is van gebruik van informatie, welke via deze website of gelinkte externe websites wordt verkregen.

De foto’s op okkibox.nl zijn door Maria Jo gemaakt en auteursrechtelijk beschermd. Deze foto’s mogen niet worden verveelvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie of plaatsing op andere websites zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.

All Rights Reserved 2017.

Aboutokkibox